Prag

Prag

Putovanje avionom - 4 dana

25.-28.04.2019.

02.-05.05.2019.

30.05.-02.06.2019.

20.-23.06.2019.

 

Vrijednost više: hotel 4*, krstarenje Vltavom, odličan red letenja Czech Airlinesa – četiri puna dana u Pragu

Program putovanja:

PRAG - KARLOVY VARY - DRESDEN - PLZEŇ

1. dan ZAGREB - PRAG
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 05.00h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji OK819 u 07.00h. Očekivano slijetanje u 08.35h, obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka, a potom odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje. 

2. dan  PRAG - KARLOVY VARY - PRAG
Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ - Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan PRAG - DRESDEN - PRAG
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet u Dresden, “Firencu na Labi“, najveće kulturno središte jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika „starih majstora“, „novih majstora“, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu. Noćenje. 

4. dan PRAG - PLZEŇ - PRAG - ZAGREB
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Plzeň - najveći grad zapadne Češke i svjetski poznato središte pivarstva. Po dolasku šetnja starom gradskom jezgrom: renesansna vijećnica iz 16. st.; gotička katedrala sv. Bartolomeja iz 13. st.; sinagoga, treća po veličini u svijetu. Slijedi posjet Plzenskoj pivovari u kojoj se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva Pilsner Urquell. Tu ćete se upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog piva uz degustaciju. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima i puno restorana, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“. U poslijepodnevnim satima prijevoz prema praškoj zračnoj luci. Prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 21.55h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 23.25h. Završetak programa

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za datume 25.04. i 20.06.- 2.190 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za datume 25.04. i 20.06. - 2.390 kn 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za datume 02.05. i 30.05.- 2.390 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za datume 25.04. i 20.06. - 2.590 kn

OBVEZNE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: 990 KN

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena uključuje:
- Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
- Prijevoz od praške zračne luke do Hradčana pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
- Smještaj u hotelu Duo 4* (02.-05.05., 30.05.-02.06.), Olympik 4* (25.-28.04., 20.-23.06.) ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
- Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku);
- Krstarenje Vltavom 1h;
- Voditelja putovanja iz Zagreba;
- Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata),smještaj u jednokrevetnoj sobi od 790 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja; karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne izlete; troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti:
Dijete 2 - 5,99 godina uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 500 kn
Dijete 6 - 11,99 godina na pomoćnom ležaju: 250 kn

Trokrevetne sobe: najčešće se sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Izlet u Karlovy Vary: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)
- Izlet u Dresden: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj)
- Izlet u Plzeň: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Plzenskoj pivovari uz degustaciju )

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):
Hradčany:
- Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);
- Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
- Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
- Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 530 CZK/cca 21 EUR; Staro-nova sinagoga 220 CZK/cca 8 EUR
- Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,30 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca 12 EUR

Red letenja:

OK 819    ZAG  PRG    07:00   08:35
OK 818    PRG  ZAG    21:55   23:25

Minimalni broj putnika: 15