Cipar

Cipar

Putovanje na Cipar avionom - 8 dana 

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: LET ZA CIPAR
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana/Zagreb dva sata prije leta. U prijepodnevnim satima let za Ercan preko Istanbula. Dolazak u Ercan u kasnim poslijepodnevnim satima. Na izlasku iz zračne luke dočekat će Vas pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Kirenije ili Famaguste. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: KIRENIJA - UKLJUČEN IZLET!
Doručak. Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga ćemo posjetiti samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek-djela gotske umjetnosti na Bliskom istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su Augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema, kojeg je tada osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga ćemo se odvesti do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetit ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan:  SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET NA POLUOTOK KARPAS
Nakon doručka imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. stoljeća. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Šetnja po poluotoku na kojem ćete vidjeti i divlja krda magaraca, te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola. Večera, noćenje.

4. dan: FAMAGUSTA - UKLJUČEN IZLET!
Doručak. Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi na istoku zemlje odmah sjeverno od „zelene linije“. Prije toga slijedi razgledavanje samostana Sv. Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Sv. Barnabu koji je zajedno s Sv. Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famaguste okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan ovih zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetit ćemo i bescarinsku zonu sa tradicionalnim orijentalnim tepisima. Večera, noćenje.

5. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET PAFOS (JUŽNI CIPAR) S RUČKOM
Doručak. Danas se možete pridružiti našem izletu (uz doplatu) na južni dio Cipra. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Cipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima povratak Kireniju, večera i noćenje.

6. dan: NIKOZIJA - UKLJUČEN IZLET!
Nakon doručka krećemo u razgled Nikozije - glavnog grada Cipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. (Imat ćete mogućnost prijeći granicu i razgledati južni dio Nikozije). Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije koji je još posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup, te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva s dva turska minareta, a radi se od džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. st. Također ćete imati priliku za kupovinu nakita i proizvoda od zlata. Večera, noćenje.

7. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET SALAMIS
Doručak. Danas možete uživati u hotelu ili se pridružiti našem poludnevnom izletu (uz doplatu) u Salamis, najočuvaniji lokalitet iz antičkih vremena na otoku. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. Večera, noćenje.

8. dan: POVRATNI LET
Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke. U kasnim jutarnjim satima slijedi let preko Istanbula za Ljubljanu/Zagreb. Dolazak u Ljubljanu/ Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.200 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.550 KN

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: 799 KN

First Minute cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta

Cijena uključuje:
• Povratni let u ekonomskoj klasi na liniji Ljubljana-Ercan preko Istanbula / Zagreb - Ercan preko Istanbula - avioprijevoznik Turkish Airlines
• Asistencija u zračnoj luci Ljubljana/Ercan
• 7 x noćenje u hotelu s 3* na području regije Kirenije ili Famaguste u dvokrevetnoj sobi
• 7 x polupansion (doručak + večera)
• prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
• Izleti: Kirenija, Famagusta i Nikozija
• Pratitelj grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku i lokalni vodič
• Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• pristojbe zračnih luka koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
(piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama
• napojnice
• putno osiguranje
• dijeljeni transfer, parking u Ljubljani

Doplate u agenciji:
• Paket izleta: Karpas s uključenim ručkom + Pafos (južni Cipar) s uključenim ručkom: 799 kn
• dijeljeni transfer Zagreb - Ljubljana (oba smjera): 350 kn
• Parking u zračnoj luci Ljubljana: od 250 kn
• Obavezna doplata po osobi: pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte: 799 kn po osobi
• Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.099 kn

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*
• Izlet Pafos (južni dio otoka Cipra) s uključenim ručkom: 79€
• Izlet Krapas s uključenim ručkom: 49€
• Izlet Salamis s uključenim ručkom: 49€
• Ciparska večer: 39€
*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Planirana vremena leta na Turkish Airlinesu :

TK1062  30MAR  LJUIST   0935 1340
TK 962   30MAR  ISTECN  1820 1855
TK 977   06APR  ECNIST   1210 1350
TK1063  06APR  ISTLJU    1755 1905

TK1062  06APR  LJUIST   0905 1225
TK 968   06APR  ISTECN  1340 1520
TK 977   13APR  ECNIST  1210 1350
TK1063  13APR  ISTLJU   1755 1905

TK1062  13APR  LJUIST    0905 1225
TK 968   13APR  ISTECN   1340 1520
TK 977   20APR  ECNIST   1210 1350
TK1063  20APR  ISTLJU    1755 1905

TK1062 20APR  LJUIST  0905 1225
TK 968  20APR  ISTECN 1340 1520
TK 977 27APR  ECNIST  1210 1350
TK1063 27APR  ISTLJU  1755 1905

TK1054  27APR  ZAGIST   0915 1230
TK 968  27APR  ISTECN   1340 1520
TK 977  04MAY  ECNIST   1210 1350
TK1055  04MAY  ISTZAG  1805 1910

Najmanji broj putnika po polasku: 30

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske http://www.mvep.hr

Dokumenti potrebni za putovanja:
Za ovo putovanja hrvatskim državljanima potrebna Vam je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja.