Veliki koraljni greben

Od koraljnog grebena do kišne šume

Raskošan raj prirodnih atrakcija, Queensland privlači turiste, znanstvenike, botaničare i ovisnike o pustolovinama iz cijelog svijeta. Ova suncem okupana zemlja proteže se duž istočne australske obale - nešto južnije od njezina energetičnog i mladolikoga glavnog grada, Brisbanea, do divljih kišnih šuma Cape Yorka na sjevernom vrhu države.

Queensland zadovoljava sve uvjete za osunčano praznično odredište, bez obzira na to želite li se opustiti na plaži ili se povući na neki otok, ali će oni u potrazi za uzbuđenjima vjerojatno pomisliti da ljenčariti ne treba s obzirom na obilje prvorazrednih ponuđenih pustolovina. Obala je prepuna prilika za akciju u moru i oko njega, želite li se ukrcati na jahtu za izlet do zaštićenih voda Velikoga koraljnog grebena ili vam je draže na ronilačkom izletu vidjeti što skriva more. A tu su i kajakarenje, jedrenje na dasci i parasailing, dostupni po cijeloj dugačkoj obali.

Zabava se nastavlja u unutrašnjosti prekrivenoj bujnim kišnim šumama. Uputite li se tamo, otkrit ćete drugi Queensland, s egzotičnim životinjama što se glasaju među drvenim stablima. I tu je aktivnosti na pretek - možete se niz divlju rijeku spustiti u gumenom čamcu, brzace prijeći kajakom ili se s apsurdne visine bacati svezan samo skromnim gumenim konopom. 

Odražavajući mladenački duh Australije kroz jednostavna zadovoljstva sunca, mora i pijeska, ne čudi da je Queensland pravo područje za aktivan odmor.