Najveći festival na svijetu

München se voli nazivati pivskom prijestolnicom svijeta - a s obzirom na to da grad ima šest tradicionalnih pivovara, vjerojatno na svijetu ne postoji drugo mjesto u kojem možete uživati u toliko vrsta točenog piva. 

Festival se otvara točno u podne a zabava služebeno počinje kad gradonačelnik Münchena otvori prvu bačvu piva uz povik ˝O´zapft!˝ (˝Otvorena je˝) i nazdravi za uspjeh Oktoberfesta. Lokalni mu se pridruže glasnim povicima i oduševljeno počnu gasiti žeđ, a milijuni diljem Njemačke koji to gledaju na televizorima čine istu stvar.

Oktoberfest nije za ljude slaba srca, neljubitelje piva ili vegetarijance. Sa 6 milijuna posjetitelja godišnje, oko 60 000 hektolitara piva, pola milijuna pilića i gotovo 400 000 kobasica, ovo je doista zabava golemih razmjera - i najveći festival na svijetu. Prvi Oktoberfest održan je 1810. povodom vjenčanja bavarskog prijestolonasljednika princa Ludvika; svečanosti su počele 12. listopada i trajale pet dana. 

Do danas Oktoberfest se razvio u jedan od najvažnijih događaja u zemlji u kojoj bogati i lijepi, politički i poslovni vođe moraju vidjeti i biti viđeni. U najomiljenijim šatorima vlada takva pomama da morate biti na popisu gostiju. Ali što uopće možete očekivati od ovakve zabave ?

Nakon što se nauživate svega i dobro se zabavite, iziđite iz šatora i razgledajte znamenitosti Münchena. U festivalske su dane ulice doista pune radosti i života.